Hur ändrar jag artikelstatus / lagerstatus?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En artikelstatus är en grupperad funktion för inställningar kring en produkt baserat på lagersaldo. Exempelvis kanske enbart vissa produkter ska gå att bevaka när dom är slut. Eller vissa produkter kanske alltid går att beställa trotts att dom är slut i lager. Ja det finns flera möjligheter med en artikelstatus.

Som standard finns där 2 lagerstatusar i systemet. (I lager och slut på lager)

1. När en produkt har positivt lagersaldo visas I lager

2. När lagret är slut eller negativt visas Slut på lager

Skapa ny lagerstatus

1. Gå till Kontrollcenter

2. Lokalisera Standard lagerstatus

3. Klicka på hantera lagerstatusar

4. Klicka på Lägg till

5. Fyll i uppgifterna

6. Klicka på Spara

7. Klart!

Ändra artikelstatus

1. Gå till Kontrollcenter

2. Lokalisera Standard lagerstatus

3. Klicka på hantera lagerstatusar

4. Sök upp den artikelstatus du vill ändra

5. Klicka på länken/namnet

6. Justera namn och inställningar

7. Spara

8. Klart. Artikelstatusen har ändrats på samtliga produkter som har statusen relaterad till sig.

Ändra standard lagerstatus

Om du vill ändra standard lagerstatus gör du det enkelt via kontrollcentret.

1. Gå till Kontrollcenter

2. Lokalisera Standard lagerstatus

3. Välj vilken standard status på positivt saldo

4. Välj vilken standard status på negativt saldo

5. Klicka på Spara

6. Klart!

Ändra lagerstatus på en specifik produkt

Ibland kan det vara så att man vill ha en annan lagerstatus på en specifik artikeln än vad som är satt som standard. Exempelvis en produkt som inte finns i lager och har lite längre (2-3 veckor) leveranstid.

Lagerstatus

1. Förbered din lagerstatus om den inte redan finns. Skapa en ny lagerstatus se här

2. Ange Leveranstid 2-3 veckor som man

3. Tillåt beställningar

4. Klicka på Spara

5. Klart!

Produkt

1. Sök upp produkten

2. Skrolla ned till Lager

3. Klicka på lagerinställningar (uppe till höger)

4. Välj dom statusar du vill ska vara aktiva för vardera tillstånd.