Rabatter
Hur skapar jag en rabattkod?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vid speciella tillfälle så som Black Friday etc. så vill man kanske skicka ut en rabattkod till sina kunder.

Ni har nu möjligheten att sätta en begränsning på antalet gånger en rabattkod kan användas. Det betyder att du kan bestämma exakt hur många gånger en specifik rabattkod kan utnyttjas av dina kunder. Med denna nya funktion kan du undvika överanvändning av rabattkoder och samtidigt behålla en känsla av exklusivitet och eftertraktan.

Vi har också lagt till en överblick som visar hur många gånger en rabattkod har använts. Med denna överblick får du en detaljerad insikt i hur populär och effektiv varje rabattkod är.
Genom att ha full transparens över användningen av rabattkoder kan du anpassa och optimera dina kampanjer för att maximera resultatet.

För att hantera en rabattkod, följ bara stegen nedan där vi går igenom processen

1. Klicka på Rabatter

2. Klicka på Skapa rabatt

3. Skriv in ett namn på vad rabattkoden ska heta

Tips: Du kan också generera fram en rabattkod genom att klicka på generera

4. Välj om det ska vara en procentuell eller en standardrabatt

1. För procentuell, skriv in rabatten i procent (%)

2. För standardrabatt, skriv in rabatten i kronor (SEK)

5. Välj om rabattkoden ska vara tidsbestämd genom att klicka på Aktiv.

Fyll i mellan vilka datum som rabattkoden ska gälla

6. Vill du begränsa rabattkoden till antal gånger som den kan användas så klickar du på Aktiv och fyller i hur många den ska få användas

7. Vill du att rabattkoden ska begränsas till ett ordervärde så klickar du på Aktiv och fyller i vilket ordervärde som den ska gälla ifrån

8. Vill du tillåta rabatterade produkter i rabattkodens rabatt så klickar du på Aktiv

9. Klicka på Spara

10. Välj om rabattkoden ska gälla för

1. Alla produkter

2. Inkludera valda produkter eller

3. Exkludera valda produkter.

1. Väljer du Inkludera valda produkter eller Exkludera valda produkter så lägger du till vilka produkter som ska inkluderas eller exkluderas genom att klicka på + Lägg till produkter

11. Lägg till produkter genom att söka upp dem och bocka i rutan framför produkten

TIPS. Du har en summering uppe på högersidan för att snabbt kunna se hur många produkter som du har valt

12. När du har valt färdigt hur många produkter som ska vara i rabattkoden så klickar du på Välj längst ner till höger

13. Produkterna har nu lagts till enligt dina val

14. Klicka på Spara längst upp till höger

15. Klart!

Du kan nu även se hur många gånger som rabattkoden är utnyttjad och det gör du i översikten av rabattkoderna.

1. Klicka på Rabatter

2. Du ser nu hur många gånger som koden är utnyttjad i fliken användning