Kassan
Betalsätt
Hur lägger jag till Swish?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  1. Klicka på Kassan

2. Klicka på Hantera vid Hantera betalsätt

3. Välj vilket betalsätt du vill aktivera genom att klicka på Installera under respektive logga

1. För installation av Swish behövs följande:

Om du vill använda Nyehandel som teknisk leverantör så räcker det att du kontaktar din bank och informerar om att du vill att Nyehandel Sverige AB ska vara din tekniska leverantör av swish så ordnar din bank med uppsättningen.
Vi är licensierad swish-partner så om banken går in och kollar på https://www.swish.nu/foretag/partners?type=online&filter=technical-supplier och söker efter ”Ny” så finns vi där.
När det sedan är godkänt av banken så får vi ett mail med notis om det och då räcker det att lägga in ert swishnummer i admin när man installerar Swish. Sen är det klart.

Det är mycket möjligt att banken frågar vilken swish det är som ska användas och det är Swish Handel som är den rätta som ska väljas, då Swish företag inte skickar ut någon betalningsbegäran. Nedan ser du skillnaden mellan de bägge Swish-valen.

Swish Handel:

Med Swish Handel kan butiken/webbutiken eller appen erbjuda köparen att enkelt betala och handlaren att ta betalt.

Med Swish Handel skickar företaget en betalningsbegäran till kundens Swish-app och när kunden öppnar sin app är betalinformationen förifylld med handlarens företagsnamn och belopp som ska betalas. Kunden godkänner och verifierar betalningen i Swish-appen och får bekräftelse på genomförd betalning. Handlaren får en betalningsbekräftelse direkt efter genomförd betalning och kan enkelt återbetala hela eller delar av en betalning.

Med Swish handel lägger man in den tekniska anslutningen ni beskriver här nedan.

Swish Företag:

efter anslutning till Swish Företag kan företaget ge ut sitt Swish-nummer och börja ta emot betalningar. Företaget har ingen Swish-app utan tar emot betalningen direkt till det konto som Swish-numret är kopplat till.

Uppföljning av mottagna betalningar sker i Appen företag eller internetbanken företag/firma. Företaget kan välja att få en notis från Appen företag vid varje mottagen Swish-betalning.

Man lägger inte in någon teknisk anslutning då det inte skickas någon betalningsbegäran till kund.

Om du inte vill använda Nyehandel som teknisk leverantör, var god följ stegen nedan

OBS. Detta alternativ är för dig som valt egen anslutning som teknisk leverantör hos din bank.

1. Logga in med dina uppgifter på Swish’s Certikatsadministration

2. Tryck ”New Certificate/Nytt Certifikat”

3. Skapa en CSR och tillhörande nyckel i en terminal

$ openssl genrsa -out swish.key 4096
$ openssl req -new -out swish.csr -key swish.key

4. Lägg in CSR i CSR-Fältet

5. Välj PEM-format.

6. Spara och generera.

Tips: Om du vill testa av din Swish så kan du sätta det i testläge genom att klicka på den vita knappen vid testläge (bild ovan)

När betalsättet ligger i testläge så kan du göra testbeställningar utan att det registreras av betalsättet.