Hur hanterar jag storleken på banners i systemet?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nu finns det ett nytt block för hur banner hanteras. Välj t.ex hur bannern ska se ut i desktop, surfplatta och mobil, eller om hela bannern ska vara klickbar och i fullbredd.

1. Klicka på Layout

2. Klicka på Hantera

3. Under "Block" och "Sektioner för startsidan", klicka på Lägg till sektion

4. Scrolla ner till sektionen "Banner" och välj Banner

5. Banner har nu lagts till och du kan börja med att ladda upp bilder och addera text* (*frivilligt) Du kan välja hur det ska se ut i desktop, surfplatta och mobil genom att klicka dig in på de olika sektionerna.

Det olika inställningarna som du kan välja på är:
    Över/under marginal - Välj med pilarna hur stor eller liten marginal som det ska vara över/under bildspelet

Bildhöjd - Liten, Mellan och Stor
    Bildjustering - Default, Sträck ut, Behåll proportioner, Täck yta eller Skala ned

Textstorlek - Liten, Medium & Stor

Textplacering - Överst till vänster, Överst centrerat, Överst till höger, Mitten centrerat, Nere till vänster, Nere centrerat och Nere till höger

Textfärg - Välj färg genom att klicka på färgikonen
    Knappfärg - Välj färg genom att klicka på färgikonen
    Textfärg knapp - Välj färg genom att klicka på färgikonen
    Fullbredd - Aktiv eller ej aktiv

Autorotera bilder - Aktiv eller ej aktiv

Autorotera varje (sekunder) - Fyll i hur många sekunder som det ska vara innan bilden byts

Visa kontroller (nästa/föregående) - Aktiv eller ej aktiv

6. Klicka in på respektive bannerutförande genom att klicka på Bild slide
    (En st läggs till automatiskt)

7. Ladda upp en bild genom att ladda upp den via filhanteraren eller hämta från URL

8. Skriv in en rubrik

9. Skriv in en underrubrik

10. Skriv in vilken text som ska stå på knappen

11. Lägg till en knapplänk, t.ex domännamn/sv/products/testprodukt/10

12. Klicka på Spara

13. Klart!

Upprepa ovan steg för surfplatta och mobil.