Hur gör jag en export?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ska du justera priser eller har du gjort en inventering av lagret? Det kan vara två av många anledningar till att man vill exportera till en fil för att enkelt justera lagersaldo, priser, beskrivningar m.m. När du exporterar ditt sortiment får du ut en fil (.csv) som du sedan kan öppna i Microsoft Excel eller något annat kalkylprogram.

Instruktioner hur man öppnar filen korrekt i Excel finns här

Följ stegen nedan där vi går igenom hur man hanterar och skapar detta

Export av hela produktregistret

1. Klicka på Produkter

2. Produktvyn öppnar sig

3. För att exportera hela produktregistret så väljer du Alla
    (TIPS. Du kan välja om du bara vill ha med Aktiva eller Inaktiva artiklar i exporten)

4. Klicka på Exportera

5. En fil laddas ner direkt på din dator. Öppna den i Excel eller liknande kalkylprogram och genomför dina ändringar

Export av kategori

1. Klicka på Produkter

2. Produktvyn öppnar sig

3. För att exportera ut en kategori, eller flera kategorier så klickar du på Filter

4. Välj vilka kategorier som du vill exportera
    (I vårt exempel så väljer vi kategori Inredning)

5. När du har valt vilken kategori som du vill exportera så ligger filtret sparat

6. Innan du exporterar så kan du välja om det ska vara alla i den kategorin eller om det enbart ska vara Aktiva eller Inaktiva produkter som ska exporteras

7. Klicka sen på Exportera

8. En fil laddas ner direkt på din dator. Öppna den i Excel eller liknande kalkylprogram och genomför dina ändringar

9. Glöm inte att radera filtret genom att klicka på krysset

Export av I lager / Slut i lager

1. Klicka på Produkter

2. Produktvyn öppnar sig

3. För att exportera ut varor som finns I lager eller eller är Slut i lager så klickar du på Filter

4. Gå till Lager-kolumnen

5. Välj vilken lagerstatus som du vill exportera
    I vårt exempel så väljer vi kategori Inredning

6. När du har valt vilken lagerstatus som du vill exportera så ligger filtret sparat

7. Innan du exporterar så kan du välja om det ska vara alla i den kategorin eller om det enbart ska vara Aktiva eller Inaktiva som ska exporteras

8. Klicka sen på Exportera

9. En fil laddas ner direkt på din dator. Öppna den i Excel eller liknande kalkylprogram och genomför dina ändringar

10. Glöm inte att radera filtret genom att klicka på krysset

TIPS. Genomför ovan instruktioner från punkt 1 för att filtrera ut varumärken, leverantörer etc.