Hur lägger jag till HS-nummer på produkter?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du importerar en vara behöver du alltid uppge din varas varukod. För att ta reda på varukoden behöver du känna till hur du klassificerar en vara.

En varukod för import består av tio siffror. De fyra första siffrorna bildar det så kallade HS-numret. HS står för Harmonized Commodity Description and Coding System och är ett system som används av de flesta länderna i världen för tulländamål och för internationell handelsstatistik.

Om du sedan har ett fraktsätt upplagt för Norge så kommer det upp ett formulär i nylogistik där HS-numret redan är ifyllt i ett formulär så att du inte behöver göra detta manuellt.

Följ stegen nedan för att installera detta.

1. Klicka på Appar

2. Klicka på Installera vid Import och Export

3. Klicka på Ja i rutan som dyker upp om du vill installera

Sök sedan upp den produkt som du vill addera ett HS-nummer på

1. Klicka på Produkter

2. Sök efter produkten eller bläddra i produktvyn

3. Klicka in på produkten

4. Scrolla ner till Import & Export-rutan

5. Fyll i ditt HS-nummer