Hur hanterar jag VIES?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Använd momsnummer vid registrering av nya kunder för att hämta ut kundinformation.

Vad är VIES?

VIES (VAT Information Exchange System) är ett IT-system som möjliggör verifiering av momsbetalare av affärsenheter som är registrerade som gör transaktioner inom EU. Med hjälp av sökmotorn kan användaren kontrollera om en viss företagare är registrerad som näringsidkare i Europeiska unionen. VIES har utvecklats av EU-kommissionen och data för systemet kommer från nationella databaser.

Följ stegen nedan där vi visar hur man hanterar detta.

1. Klicka på Appar

2. Klicka på Installera vid Kundvalidering - Vies

3. Klicka på Ja i rutan som dyker upp om du vill installera

4. Klicka på Hantera

5. Fyll i identifierare

6. Fyll i nyckel