Alla samlingarTips och trix
Var hittar jag sitemapen?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En sitemap, på svenska webbplatskarta, hjälper Google att förstå och hitta innehållet på din webbplats. En sitemap är bokstavligen en karta över din webbplats.

För att hitta adressen till din sitemap så skriver du in följande i adressfältet efter din domän: /sitemap.xml

Exempel: https://dindomän.se/sitemap.xml

När din sitemap är skapad, så går du till Google Search Console. Under “Index klickar du på “Webbplatskartor” för att lägga till din sitemap.
När du har skickat in din sitemap kommer du att se siffran 0 under Upptäckta webbplatser. Detta beror på att det tar lite tid för Googles sökrobotar att genomsöka, indexera och upptäcka dessa URL:er.