Hur skapar jag och hanterar ett presentkort?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Presentkort är alltid uppskattat för att ge bort vid speciella tillfällen.

OBS. Presentkortet mailas ut till kunden och aktiveras automatiskt när ordern markeras som levererad.

Du kan även skapa ett manuellt presentkort till en kund men då måste du manuellt skicka över koden, eller direktlänken till presentkortet. Du får fram direktlänken eller koden till presentkortet genom att klicka på Visa vid presentkortet som du har skapat.

1. Klicka på Produkter

2. Klicka på Presentkort

3. För att skapa ett nytt presentkort till en kund så klickar du på "Skapa nytt" uppe till höger

4. Sök upp vilken kund som vill knyta an presentkortet till alt. skapa en ny kund
    OBS. Du behöver inte knyta an presentkortet till en kund utan det kan vara blankt.
    Knyter man an ett presentkort till en kund så måste kunden vara inloggad på sitt konto för att kunna nyttja det.

5. Skriv in vilket värde som presentkortet ska vara på och välj om det ska vara i SEK eller EUR.
    TIPS: Du kan tidsbegränsa presentkortet och det gör du genom att klicka på "Begränsa med giltighetstid"

5. Välj vilket datum som presentkortet ska begränsas till

6. Klicka på Spara.

7. En ny kommer fram där du kan se att presentkortet är skapat, utnyttjandevyn samt vilket serienummer som presentkortet har fått.

TIPS: Du kan lägga till en anteckning på presentkortet om ni är fler administratörer som sköter om sidan. Skriv i den vita rutan och klicka på "Skicka".
OBS. Den interna anteckningen är inget som skickas ut till kunden.