Hur hanterar jag automatiska och egna redirects?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har du plockat bort produkter och kategorier från din förra butik?
En redirect med statusen 301 skickar vidare besökaren till en ny sida och "berättar" att detta är en permanent ändring.
Nu finns alternativet för automatiska 301 Redirects på inaktiverade produkter och kategorier. Det sköts som sagt automatiskt men du kan även skapa egna 301:or.

Följ stegen nedan där vi går igenom hur man hanterar och skapar detta

1. Klicka på Kontrollcenter

2. Klicka på Redirects i vänstermenyn

3. Redirects som är automatiskt hanterade ser du i listan

(Vill du ha ändra dessa så klicka bara på url:en under historisk url)

Vill du skapa egna redirects, följ stegen nedan.

1. Klicka på Ny redirect uppe till höger

2. Välj vilken typ av redirect det ska vara

• Any

• Produkt

• Kategori

• Sida

3. Skriv in en Från url

Ange enbart det som är efter din domän. Ta bara slashen och det som står bakom. T.ex www.nyehandel.se/priser

4. Skriv in en Till url
Ange enbart det som är efter din domän. Ta bara slashen och det som står bakom. T.ex www.nyehandel.se/prislista

OBS. Väljer du Any så är det bara där som du behöver ha med slash ( / )
För produkter, kategorier och sidor så skriver du bara produktnamnet, kategorinamnet eller sidnamnet, utan slash.

5. Klicka på Spara

6. Klart