Hur lägger jag till en alt-tagg på bilderna?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Bildtaggen alt-tag är en del av den metadata som du kan visa för Google i ditt content. Sökmotorer kan tolka och analysera text men de kan inte göra detsamma med bilder. Bilder är något som kan förmedla känslor och påverka uppfattningen av innehållet på webben. I alla för människor. Sökmotorer önskar att de skulle kunna tolka dem på det sättet.

Lösningen på detta är alt-taggar; en kort text där du får chansen att beskriva för sökmotorer vad en bild innehåller. En alt-tag kan också användas för att representera bilder i skärmläsare för synskadade eller webbläsare som inte visar bilder.

Följ stegen där vi visar hur du hanterar detta.

1. Klicka på Layout

2. Klicka på Hantera

3. Klicka på Banner
    I vårt exempel så går jag in på banner och lägger till en alt-text. Möjligheten att addera en alt-text finns på alla komponenter där du kan lägga till bilder. Text med bild, Bildspel, Banner m.m.

4. Klicka in på bilden för bannern

5. Lägg till din text under "Alt bild text"
    I vårt exempel skriver jag 'Skinnsoffa L-formad'