Inköp
Hur hanterar jag en inleverans?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vid ett inköp så behövs en inleverans att göras när varorna anländer till din destination. För att genomföra en inleverans, följ bara stegen nedan.

1. Klicka på Inköp

2. Välj din inköpsorder som beställts i samband med de inkomna produkterna

3. Klicka på Inleverans uppe till höger

4. Fyll i nytt värde om leverantören har ändrat inköpspriset och bocka i "Uppdatera produkt" om du vill uppdatera produkten med det nya inköpspriset.
    Är inköpet detsamma som innan då ändrar du inget i denna rutan

5. Fyll i hur många produkter som har anlänt.
    Om det enbart har inkommit 17 av 20 beställda så fyller du i 17. Då är det 3 som är kvar för inleverans.

Om du vet att det inte kommer att anlända mer än 17 så bockar du i "Slutleverans"

OBS. Har du fler produkter som är beställda och du väntar på leverans så nollar du värdet för de andra produkterna som inte har kommit än och klickar enbart in slutleverans på den artikeln som ska levereras in.

6. Klicka på Skapa inleverans

7. Ett konfirmeringsfönster dyker upp där du måste bekräfta att du vill genomföra inleveransen.
    Om du inte vill genomföra inleveransen så klickar du på Avbryt.

8. Vid klick på Ja så kommer en ny vy upp

Eftersom vi saknade 3 produkter i inleveransen så står denna inköpsorder som Dellevererad till dess att de inkommer

9. När de 3 sista anländer så går du enbart in på inköpsordern och anger hur många som inkom

10. Klicka på Skapa inleverans

11. Inköpsordern är nu komplett och det ser du genom att det står Inlevererad uppe till höger

TIPS: Inköpsordern har nu försvunnit från inköpsvyn men du kan få fram den genom att klicka på:

1. Inköp

2. Vid sorteringen Status så väljer du: Alla alt. Inlevererad
    Där kan du även sortera på: Avbruten, Öppen, Beställd och Dellevererad