Hur lägger jag till GA4 (Google Analytics 4)?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

GA4 är den senaste generationen Analytics som samlar in händelsebaserad data från webbplatser och appar.

För att få ut så mycket information som möjligt så koppla ihop GA4-kontot med ert Google Ads-konto så är allt klart och uppsatt. Vi trackar då allt som google behöver. Tittar på en produkt, lägger i varukorgen, tar bort i från varukorgen, går till kassan och orderspårning.

För att koppla ihop kontona så kan ni följa dessa instruktionerna: Hur länkar jag ihop kontona?

Följ stegen nedan för att installera detta.

1. Klicka på Appar

2. Klicka på Installera vid Google Analytics GA4

3. Klicka på Ja i rutan som dyker upp om du vill installera GA4

4. Klicka på Hantera

5. Fyll i ditt mätnings-ID (G-XXXOOOOXXXX)

7. Klart!

För att hitta ditt mätnings-ID för GA4 så följ nedan steg:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto

2. Klicka på Administratör (kugghjulet nere till vänster)

3. Välj din egendom (dindomän) högst upp i kolumnen Egendom

4. Klicka på Dataströmmar i kolumnen Egendom

5. Klicka på dataflödet för vilket du behöver ett id

6. Ert G-id visas högst upp till höger

7. Kopiera och klistra in i nyehandel